2012'den beri endüstriyel zemin betonları üzerine çalışmalarını sürdüren Çapar Yapı, merak edilenleri İşin Detayı ile paylaştı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çapar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ubeyde Bolat, beton slim makinaları hakkında yaptıkları yenilikleri tüm detaylarıyla anlattı. Çapar Yapı'nın satmış olduğu beton slim makineleri nelerdir? Kaç çeşit silim makinesi satılıyor? Kaç model makina var? 15 yıldır sektörde hizmet veren firma hakkında detaylar haberimizde...

İşin Detayı, yaklaşık 15 yıldır silim makineleri üzerine hizmet veren Çapar Yapı'ya konuk oldu.

Merak edilen birçok soruyu cevaplayan Çapar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ubeyde Bolat, 2012'den beri devam eden deneyimlerini aktardı. Endüstriyel zemin betonlarının daha kullanışlı hale gelmesini amaçlayan firma, ne gibi yenilikler yaptıklarını tüm detaylarıyla açıkladı.

Çapar Yapı Urun

"Hem ekonomik hem de problemlerine karşı daha duyarlı çalışıyoruz"

15 yıllık deneyimleri hakkında önemli noktalara değinen Çapar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ubeyde Bolat, "Çapar Yapı yaklaşık 15 sene önce kurulmuş, endüstriyel zemin betonları üzerine çalışan bir firmadır.  Bu konuda biz endüstriyel zemin betonlarının daha kullanışlı hale gelmesi için makine, ekipman ve sarfiyat malzemelerini tedarik yoluyla müşterilerimizin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Bu konuda 15 yıllık tecrübemizi müşterilerimize (gayreten), teknik olarak da donanımlı bir şekilde, müşterilerimize bu konuda ciddi hem ekonomik hem de problemlerine karşı daha duyarlı bir şekilde çalışarak hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

"Endüstriyel kullanımlarında ciddi problemler teşkil edebiliyor"

Ubeyde Bolat, satmış oldukları silim makineleri üzerine açıklık getirerek, "Beton silim makineleri deyince aklımıza şu gelir eskimiş, artık kullanım tarihi geçmiş betonlar belli bir süreden sonra tozuma özelliği gösteriyor. Bu tozuma da nihayetinde toplu ve endüstriyel kullanımlarında ciddi problemler teşkil edebiliyor. Hem sağlık açısından hem de kullanım açısından ciddi problemler teşkil ediyor. Bunların yenilenmesi, güncellenmesi gerekiyor belli bir süre sonra. Burada biz devreye giriyoruz ve betonun daha kullanışlı hale gelmesi için makine ve ekipmanlar tedarik ediyoruz. Bu konuda müşterilerimizin ciddi problemleri var ve bu problemleri en güzel şekilde çözmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çapar Yapı Merkez Ofis

"Müşterilerin isteğine ve zamanına göre makineleri öneriyoruz"

Kaç çeşit silim makinesi satıldığını da belirten Bolat, "Bu konuda, endüstriyel zemin konusunda da hem büyük metrajlı işlerde hem küçük metrajlı daha kompakt işlerde makine ekipman tedariki sağlıyoruz. Yani 50 metrekare de olabilir 50 bin metrekare de olabilir. Kullanım amacına göre değişen bu metrajlarda değişik kategorilerde makineler sunuyoruz. Yani bu çapı 50 cm olan makinemizden tutun 1 buçuk metreye kadar, çalışma çapı 1 buçuk metre olan makinelerimiz var. Bunlar ciddi şekilde hem sürenin kısalması açısından hem daha profesyonel iş çıkarması için makineleri müşterilerin isteğine göre, zamanına göre makineleri öneriyoruz" şeklinde konuştu.

Çapar Yapı Merkez Ofis Sunum

"Kendi bünyemizde ciddi şekilde problemlerini çözüyoruz"

Çapar Yapı'nın kaç metrekara alanda hizmet verdiğini açıklayan Çapar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ubeyde Bolat, "Çapar Yapı İstanbul Ataşehir’de, Ferhatpaşa’da hizmet sunmakta. Burada showroom, ofislerimiz, üretim ve servis ihtiyaçlarımızı 2500 metrekare alanda burada müşterilerimizin hizmetine âmâdeyiz.   Sadece burada, İstanbul’da hizmet vermiyoruz tabii ki. Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerimiz var ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre, bunlar nihayetinde ağır makineler olduğu için bakım ihtiyacı da haliyle doğuyor. Bu bakım ihtiyacını da burada genel merkezimizde karşıladığımız gibi Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyaca binaen servis de göndermiş oluyoruz, teknik personellerimizi gönderiyoruz, ihtiyaçlarını müşterilerimizin çalıştığı yerde karşılıyoruz" dedi.

"Bunların tedarikini de biz yine kendimiz karşılıyoruz"

Betonun sınıflarının olduğunu ve bunlara göre tercihlerin yapıldığını belirten Bolat, "Şimdi betonun sınıfları var, betonun sınıfına göre de bu kazıma elmasları dediğimiz kazıma aparatları var. Bunların tedarikini de biz yine kendimiz karşılıyoruz. Nihayetinde bu kazıma elmaslarıyla betonun bir uyuşması söz konusu. Bunları kategorilere ayırıyoruz. Beton yumuşak betonsa ona göre elmas tercihi yapıyoruz. Sert betonsa, yüzey sertleştirici dediğimiz katkı maddeleri var betonda bunlar beton kazıma basıncını arttırıyor dolayısıyla bunların, ona göre de kazıma elmasları tercihi söz konusu oluyor. Bununla ilgili müşterilerimizin yerinde tespitini yaparak hem makine hem de kazıma elmaslarını tercih etmesini sağlıyoruz. Teknik olarak bu konuda ciddi destek veriyoruz. Bu konuda teknik personelimiz, satış sorumlularımız var ve ayrıca betonun çatlamasıyla ilgili kimyasal tamir malzemeleri de tedarik ediyoruz. Yani sadece makine almakla bu iş bitmiyor. Bunu servis maliyeti olsun, tamir malzemeleri olsun, kazıma elmasları olsun bir bütün olarak düşünmek gerekiyor. Bunu da hizmet sunan firmanın bir ağırlığı olması ve bunları kaldırması gerekiyor. Yani sadece makine aldım ve bu işi yapıyorum olmuyor. Bunun bir süreç olduğunu ve devamlılık arz etiğini müşterilerimize anlatmaya çalışıyoruz" diyerek konuşmalarına devam etti.

Çapar Yapı Parlayan Beton Silim

"500 metrekare de olabilir, 50 metrekare de olabilir"

Çapar Yapı'nın kaç model makinesinin olduğuna da açıklık getiren Yöntim Kurulu Başkanı Ubeyde Bolat, "Dediğimiz gibi betonun kazıma elmasları ve betonun kazıma elmaslarıyla uyuşmasıyla birlikte beton alanları da önemli, betonun kazınacak alanı da önemli. Burada ne devreye giriyor işte betonun kazıyacağımız veyahut problemli beton sınıfına göre makine tercih etmemiz gerekiyor. Bu alanlar mesela 500 metrekare de olabilir, 50 metrekare de olabilir. Buna göre beton silim makinelerinin tercih edilmesi gerekiyor. Örneğin büyük projelerde mesela bizim tog gibi geniş sahalı endüstriyel zeminlerdeki alanlarda da büyük makinelerin tercihi söz konusu. Burada bizim özellikle tank 1500 dediğimiz makinenin çok profesyonel olması ve zamanında iş teslimini ciddi şekilde ele almak gerekiyor. Bunu günlük 50 metrekareyle silecek makineler olduğu gibi günlük 3 bin 3 bin 500 metrekare silecek makinelerimiz de mevcut. Bununla ilgili haliyle müşterilerimizin zamanında iş bitirmesi ve zamanında hakediş alması için bunları müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz ve bundan da ciddi şekilde geri dönüşler alıyoruz. Çünkü ciddi şekilde işçilik maliyetleri yüksek. Bununla ilgili işçilik maliyetlerini kısmak ve daha rekabet edilebilir duruma gelmek için teknolojiye yatırım yapmak gerekiyor. Teknoloji de nihayetinde büyük makine ve daha hızlı iş üretmesi anlamını vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Çapar Yapı Silim Makinalari

"Makinelerin işlevini de müşterilere anlatmak ciddi önem arz ediyor"

Müşterilere birçok açıdan yardımcı olunması gerektiğini belirten Ubeyde Bolat, "Makineyi fuarlarda pazarladıktan sonra bu makinelerin işlevini de müşterilere anlatmak ciddi önem arz ediyor. Bununla ilgili de fuar sonrası makine tanıtım programı seminer gibi geçiyor tabi iki günlük bir ufak sıkıştırılmış program diyebiliriz buna. Burada hem makinelerin işlevlerini anlatıyoruz müşterilerimize ve ne yaptığını müşterilerimize yaşayarak hatta müşterilerimize kullandırıyoruz bu makineleri, yani ne tür bir iş yapıyor, nasıl bir iş yapıyor ne kadar performansla çalışıyor, bunları yaşayarak görüyorlar. Bu da anlatılan teorilerin, teknik verilerin havada kalmamasını sağlıyor yani bir nevi pratiğe dönüyor. Pratiğe döndüğü zamanda müşteriler elle tutulur gözle görülür şekilde makineleri test etmiş oluyorlar ve bu konuda yatırım maliyetlerini de görüyorlar ve bu konuda ciddi yatırımlar yaptıklarını da görüyoruz" şeklinde konuştu.

"Müşterilerimize test imkânı sunuyoruz"

Türkiye'den ya da dünyanın dört bir yanından gelen tüm misafirlerine test imkânı sunduklarını açıklayan Bolat, "Fuar sonrası Ataşehir’deki genel merkezimizde sıkıştırılmış paket program gibi seminer düzenlediğimiz gibi bir ay sonra, iki ay sonra gelip burada test imkânı sunuyoruz müşterilerimize. Buraya geliyorlar makinenin ne tür iş yaptığını, işlevinin ne olduğunu ne kadar metraj yaptığını performansının ne kadar düzgün olduğunu ne kadar performansla çalıştığını, burada Ataşehir genel merkezimizde gelip test edebilir ve burada ağırlamakla, makinelerimizi göstermekle ve teşhir etmekle memnuniyet duyarız. Güzelce karşılarız müşterilerimizi ve bundan memnuniyet duyarız. Ayrıca eğer müşterilerimizin şehir içi veya şehir dışında da projeleri olduğu zaman gidip orada da biz makineleri kendi projelerinin bulunduğu yerde de makinelerimizi test edebilirler.  Bu konuda bizim kapımız müşterilerimize ardına kadar açık" dedi.

"Bir projeyle kısıtlı kalmamak gerekiyor"

Yatırım yapan müşterilere önemli uyarılarda bulunan Çapar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ubeyde Bolat, "Müşterilerimiz bu işe yatırım yapabilecek, yapacak, bunu düşünen müşterilerimize son bir mesajım da şu olabilir bu konuda eğer yatırım yapıyorsanız ileriye yönelik sadece makineyle sadece sarf malzemeyle, bir projeyle kısıtlı kalmamak gerekiyor. Uzun vadeli bu işe yatırım yapmak gerekiyor ve ciddi şekilde bu işe eğilmek gerekiyor. Bunun içinde firmanın sizi taşıyabilir olması gerekiyor ve bunun Çapar Yapı'nın karşılayacağını size taahhüt edebiliriz. Çapar Yapı size işin başlangıcından sonuna kadar ve sadece bir projede de değil birçok projede size katkılarını sunacaktır. Makinelerin ve ekipmanların tedarikinde hiçbir sorun yaşayacağınızı kesinlikle öyle bir soru işareti kalmasın. Size en güzel şekilde hizmet sunmayı kendimize bir görev olarak addediyoruz" diyerek açıklamasını tamamladı.

TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK AZALIYOR! TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK AZALIYOR!

Editör: Orhan Dörter